Denne sporten har hatt sin del av skandaler som er vanlig for all sport. De siste årene har omtalte svømmere blitt tatt for doping, og en svømmer utøvet fysisk vold mot annen utøver. Det er en stor idrett, og med alt som skjer av både kropps-spenninger, stress, sjokk tider og mer, så er det forventet at det fort kan bli noen skandaler i denne idretten også.

Utenlandske aktører

Michael Phelps gikk på en vegg, og sleit mye med personlige holdninger, og stress han ikke klarte å håndtere så bra. Han ble tatt for kjøring i beruset tilstand to ganger og kjempet med utenomsportslige problemer. Han trakk seg tilbake fra det offentlige bildet, og sluttet med svømming. Etter terapi, og jobbing gjorde han comeback og hadde på ny suksess som svømmer. Denne idretten preges av skandaler i svømmeidrettensom annen sport. Phelps er ikke den eneste toppidrettsutøver til å oppleve skandaler. Det er utrolige jobbmengder og press utøvere i den profesjonelle verden føler, og det er lett å forstå at det gir noen harde tider for en persons mentale tilstand. Andre svømmere som danske Pernille Bluhme og Sun Yang fra Kina. Sjokk. doping, og raserianfall og skandaler i det offentlige rom er dessverre blitt noe vi forventer.

De norske svømmerne

Så langt virker det som at svømming- og konkurranse forhold er det som skaper skandaler for oss her hjemme på berget. Vi har mange flotte utøvere i Norge, som blant annet Henrik Christiansen. Det er viktig å bygge opp mental styrke for ikke å bli dratt ned av hendelser og dopingskandaler. I en stor idrett som svømming vil skandaler skje. Det er viktig å huske at til tross for at de er profesjonelle svømmerne så er de ikke mer enn mennesker.

Det er godt de store skandalene har passert oss, og jeg synes Henrik Christiansens ord om at det er stjerneskandaler, men det er viktig å “ikke bruke energi på det” er kloke ord.