Svømming er sunt og veldig godt for kroppen. Denne aktiviteten bygger opp utholdenhet, og styrker hjerte- og kar systemet. Den hjelper deg å styrke musklene, og hjelper deg å vedlikeholde vekten din. Det er en aktivitet for hele kroppen din fordi nesten alle muskler er i bruk under svømming. En aktivitet Om svømming som dette, gir fordeler for mange, og ikke bare for konkurranse svømmere.

Aktivitet i vann

Svømming er mer enn bare frem og tilbake i de ulike svømme øvelser som bryst, fristil (krål), rygg eller butterfly svømming. Andre øvelser er vannaerobic, Rumba og danse i vann, og gåing/løping i vann. Det er aktiviteter for alle, og mange av dem brukes i rehabiliteringsarbeidet. Noen av de største fordelene med vann, er at vekten vår oppleves som nær til null. Det er øvelser for alle muskelgrupper, både med og uten pool noodles, vekter og andre hjelpemidler. For de med funksjonshemminger er det sittestol for å hjelpe deg med å bli senket inn og ut av bassenget. Noen apparater er laget for vann, og hjelper med trening i ulik form.

Rehabilitering

Etter en ulykke, eller operasjon, kan det være fornuftig å tilvenne seg normal aktivitet med en gradvis tilnærming. Mange basseng har klasser for ulike nivå og aktiviteter som utføres i vann. Det er tilbud med en personlig trener som er fokusert på ditt spesielle problem område. Rehabilitering i vann er flott fordi et ikke belaster kroppen. Temperaturen i vannet bør ligge mellom 27 og 30 varmegrader for å sikre best temperatur for kroppen. Arbeidet i bassenget kan deles opp i repeterende øvelser for å lære opp, og styrke kroppen.

Psykiske fordeler

Det er gjentatte ganger blitt bevist hvor positivt svømming og vann trening er for kroppen. Det er lite skader, og ingen belastning på kroppen. Det er oppkvikkende for kroppens nervesystem, og hjelper kroppen din å forbrenne fett. Stress reduseres og gir deg mer energi til å møte dagen.