Det å svømme raskt blir ansett som en av de mest imponerende tingene et menneske kan gjøre. Det er bare å se hvordan utøverne manøvrer kroppen når det hopper i vannet da startskuddet går, de hopper så langt ut og kommer seg så langt frem uten å gjøre en bevegelse med armene, bare ved å bruke kroppen riktig. Det er rett og slett utrolig imponerende, og noe som også er grunnen til at svømming har vært en gren i OL helt siden starten i 1896. Det er ikke så rart vil vi tørre å påstå da svømming, sammen med løping og bryting på en måte er en av menneskets naturlige aktiviteter, noe som har blitt gjort helt siden tidenes morgen.

Det finnes en del øvelser som inngår i svømming. Det er også ulike distanser som inngår der, i fristil så er det 50 meter, 100, 200, 400 og 1500 meter det konkurreres i. I rygg så er det to stykker 100 meter og 200 meter, siden det er en mer krevende øvelse, fysisk sett. Det samme gjelder bryst og butterfly, hvor de konkurrerer i 100 meter og 200 meter. I individuell medley er det på 200 meter og 400 meter. Dette er de individuelle øvelsene i OL. Stafett finnes også og da er det lag på 4 som konkurrerer, 100 meter fri og 200 meter fri, i tillegg til 100 meter medley. En ganske ny øvelse er maraton, som er på 10 kilometer, den ble det konkurrert i for første gang i Beijing i 2008.

Det som også er ganske kjent er hvem den absolutt mest kjente svømmeren i historien er, og hvor mye han har vunnet. Michael Phelps har hele 23 (!) OL-gull, noe som er rett og slett ekstremt mye. Det er egentlig vanskelig å forklare på en skikkelig måte hvor mye Phelps har vunnet. Det å satse på Phelps til å vinne var en garanti, og ville gitt deg en flott spillopplevelse om du gjorde. Visse hadde bare vært glade for å ha kommet seg til OL og kanskje karret seg til en pallplass, men 23? Nei, det er vanskelig å fatte. Og om du ikke visste det allerede, ja, det gjør han til tidenes mestvinnende olympier. Han har i tillegg så mange verdensrekorder at man behøver flere sider til å ramse de opp. Vi har dessverre ikke fått et gull i svømming enda, og man hadde jo store håp til Alexander Dale Oen før hans død.

Svømming er veldig populært i OL, spesielt fordi det går så fort og nivået er ekstremt høyt. Sånn sett så er det ganske likt 100 m sprint, selv om sistnevnte har en høyere popularitet generelt sett. Les gjerne våre andre artikler for å få mer innsyn i svømming og hva som gjør vannsport til en så utrolig interessant og vanskelig sport å utføre.