Når det kommer til svømming så finnes det faktisk en hel del ulike varianter og disipliner som det konkurreres i. De mest tradisjonelle er det som blir brukt i OL, men de prater vi om litt mer i detalj i en annen artikkel, fordi da skal vi snakke om tradisjonell svømming. Vi ønsker også å prate kort om visse andre typer som inneholder vann. Det er kanskje ikke så mye svømming som sådan involvert, men det foregår i vann. Stuping er jo også en olympisk lek, og bare ved å se på hvordan det utføres så ser det rett og slett utrolig vanskelig ut. Det er en type sport som ikke passer alle fysikker, fordi du må ha en viss type kropp og en viss mengde kilo for å klare de triksene som blir gjort, men det er uansett veldig imponerende. Det høyeste det hoppes fra er 10 meter, og om du ikke synes det høres så veldig imponerende ut, så våger vi deg å gå opp tårnet og se hvor langt ned det er. I Norge så har vi ikke hatt noen skikkelige verdensprofiler enda dessverre.

En annen sport som kanskje ikke er for de aller fleste, men som likefullt er med i OL, og er ganske fascinerende er synkronsvømming. Det er dans og gymnastikk i vann mens man svømmer. Selv om man kanskje følger med på det alt for mye, så må man kunne innrømme at det utøverne gjør under vann er utrolig imponerende. Dette er en hovedsaklig kvinnelig sport, og det å se hvordan de holder på, får en til lure på hvor mye trening som går i det. Det er både indvidiuelt og i lag, og det viser litt av potensialet som ligger hos mennesket, når du ser disse kvinnene ha så stor kontroll over kroppen i vann.

Det finnes jo mange andre idretter hvor vann blir brukt. En som er veldig populær i Sør-Europa er vannpolo. En av grunnene til at det ikke er like populært her er vel fordi vi ikke har en så stor kultur i å leke i vann som mange andre land har. Det er derfor vi er bedre på ski enn sør-europeerne. Man tilpasser seg jo klimaet man lever i. Det som er interessant å tenke på at er at vann er utrolig vanskelig å manøvrere seg i, så det krever utrolig mye styrke å gjøre som disse utøverne gjør. Det er uansett vanskelig å se for seg at vi i Norge, eller i våre naboland, kommer til å gjøre oss gjeldende i vannpolo eller synkronsvømming. Det er rett og slett ikke nok interesse for det, noe som er synd, fordi det er alltid gøy når nordmenn hevder seg i en litt ukjent idrett.